Oc logo
Welkom op de presentatie PrisamSatellite 4 ERP
Startpagina
Console Administrator Programmer Contact Bedanking
PSAT4ERP
Soorten processing
Er zijn 3 soorten processing , input-, data- en post processing. Hier een korte beschrijving:
Input processing:
Deze processing filter hangt vast een input queue die als eerste opgeroepen wordt wanneer data PSAT4ERP binnenkomt. Wordt vooral gebruikt om datacorrecties te doen of om testdata te capteren.
Data processing:
Deze filter is de belangrijkste filter en wordt gebruikt om data opmaak te doen of convertie. De selectie gebeurt via een jobtemplate die op zijn beurt geselecteert wordt door de ART. Voor de bewerking van een job kunnen er meerdere data processing filters na elkaar geplaatst worden. Dat filters kunnen bat progs zijn of perlscripts, c-progs maar ook volledige applicaties zoals acrobat distiller, formscape of ODDe...
Post processing:
Post processing filter wordt aan een device gehangen. De bedoeling hiervan is om data aanpassingen te realiseren die nodig zijn om het device alsnog correct te laten werken. Wanneer bijvoorbeeld de bakaansturing niet goed is in PCL data kan er een filter geschreven worden die de tray pcl numbers nog aanpast. Op die manier wordt de correcte papierbak aangestuurd.
Structuur van een filter
De structuur van een processing filter is zeer eenvouding, de volgende regels gelden:
- Data kan op twee manieren doorgegeven worden aan een filter namelijk via stdin en stdout of met parameters. Wanneer parameters gebruikt worden is parameter 1 de input data en parameters 2 de output data.
- De exit code moet 0 zijn.
Overzicht
Data input
Herkenning
Processing
e-forms
Data output
Océ-Belgium N.V./S.A. J. Bordetlaan 32 1140 Brussel Belgium http://www.oce.be